Watershield  membraan filters zorgen voor schoon drinkwater

WaterShield is een innovatief bedrijf dat is gespecialiseerd in membraanfiltratie. Membraamfilters worden onder meer toegepast in ziekenhuizen voor nierdialyse, maar ook voor het verkrijgen van schoon drinkwater.

Veilig drink- en douchewater is tegenwoordig niet meer weg te denken in Nederland. Men gaat er vaak vanuit dat overal veilig drinkwater beschikbaar is. Toch kun je via inademing van waterdamp een legionella besmetting oplopen, met alle consequenties van dien. Vooral in publieke gebouwen voor zorgbehoevenden, gasten of patiënten is dat erg vervelend. Risicogroepen zoals ouderen en mensen met minder weerstand maken een grotere kans op overlijden na het oplopen van een legionella besmetting. Daarbij is het een zeer grote zorg voor de beheerder van het gebouw, want ook de gevolgen ten aanzien van bedrijfsschade zijn aanzienlijk.

De eigenaar/beheerder kan aansprakelijk worden gesteld als een collectieve drinkwaterinstallatie niet voldoet aan de geldende regelgeving en de beoordelingsrichtlijn m.b.t. de beheersing van legionella bacteriën (de Drinkwaterwet en het Drinkwaterbesluit).

De membraan filters / eindfilters (point of use) van het merk WaterShield zorgen ervoor dat u voor een langere periode, Legionella vrij, veilig kunt douchen en met de tapfilter kunt u veilig water uit de kraan drinken. De producten van WaterShield hebben een filteratiecapaciteit van ongeveer 6500 – 33000 liter (afhankelijk van waterkwaliteit) vrij van alle bacteriën. Dubbelwandige holle–vezel en ceramic technologie bevatten een microfilterpatroon van 0,1 µm.

Al onze membraanfilters zijn op de nieuwste technologie gebaseerd en stuk voor stuk getest in de fabriek. WaterShield heeft zich gespecialiseerd in de membraan technologie waardoor wij met de introductie van onze zeer innovatieve filtersystemen de waterveiligheid van uw gehele gebouw garanderen; van de Point of Entry (binnenkomst van het water bij de watermeter) tot aan de Point of Use (gebruikerspunt).

 

Bel/mail ons voor een afspraak of meer informatie.