Voorkom legionella besmetting

Legionella douchefilter voorkomt legionella besmetting

NIEUWSTE MEMBRAAN TECHNOLOGIE NU BESCHIKBAAR

WaterShield.nl introduceert de nieuwste Ultra membraan legionellapreventie techniek die voorkomt dat u een legionella besmetting of wel veteranenziekte oploopt tijdens het douchen. Deze nieuwe techniek is nog zuiverder en heeft een filterend vermogen dat 2 keer zo groot is. De nieuwe filtertechniek heeft een filterend vermogen van 6500 liter per filter (afhankelijk van waterkwaliteit). Tevens is het filter nog zuiverder en constanter. Dus veilig douchen tot de laatste druppel.

Membraanfilters

Het membraanfilter van WaterShield bestaat uit een bundel hollevezelmembranen of de keramiek in een buis. De ruimte tussen de membranen en de buis wordt hermetisch afgesloten met epoxyhars of geoptimaliseerde lijm voor drinkwater. Doordat de membranen met een klein filtratie oppervlak veel water kunnen reinigen, kan het filter erg compact geproduceerd worden. Dat maakt hem bij uitstek geschikt om aan het einde van de leiding toe te passen in handdouches en muurdouches.

Wat halen de filters uit het water

De Membraan Legionella filters halen bacteriën en virussen uit het water die groter of gelijk zijn aan 0,00010 mm. Dit houdt in dat wanneer het water het filter heeft gepasseerd, er voor 99,9% bacterijvrij douche- en drinkwater overblijft. Deze techniek wordt ook gebruikt voor nierdialyse.

Hoe werkt het filter

Het filter bestaat uit honderden rietjes waar het vuile water van buiten naar de binnenzijde van het rietje stroomt. Met het blote oog zijn deze ultra kleine gaatjes niet te zien, maar ze zitten er wel. Deze gaatjes hebben een diameter van 0,00010 mm waardoor alle schadelijke bacteriën en virussen worden tegen gehouden. Het filter is een absoluut filter. Dit houdt in dat het blijft functioneren tot het verstopt gaat raken en de waterstroom af gaat nemen. Dit principe geeft een permanente garantie op veilig drinkwater.

Zorginstellingen

Legionella kan overal voor komen, maar maakt de meeste slachtoffers tijdens het douchen. Mensen met een lage weerstand, ouderen en kleine kinderen lopen de meeste risico’s. Een besmetting komt dan ook regelmatig voor in ziekenhuizen, bejaardenhuizen en andere zorginstellingen. Met de nieuwe anti- legionella handdouche van WaterShield kan op zeer eenvoudige en permanente wijze een besmetting worden voorkomen. Door toepassing van deze techniek kunnen jaarlijks honderden mensenlevens worden gered.

Toepassingen

Zuiver water in huis

Hoewel in vele landen de bestaande centrale waterzuivering effectief is, is het geleverde drinkwater niet steriel. Bacteriën overleven en vermenigvuldigen zich in de waterdistributiesystemen, wat leidt tot een verminderde drinkwaterkwaliteit. De situatie wordt helemaal gevaarlijk wanneer – door slecht onderhoud van het distributiesysteem – grondwater terecht komt bij het gezuiverde water.

Oude woningen en appartementsgebouwen zijn dikwijls nog voorzien van loden leidingen. Het afgescheiden lood kan gevaarlijke concentraties bereiken en moet daarom aan het gebruikspunt worden verwijderd.

Bacteriepreventie in watertapinstallaties

In leidingwater zitten bacteriën. Deze vermeerderen zich gemakkelijk in tapinstallaties die dienen om water te koelen of te voorzien van koolzuurgas.

Ter preventie van bacteriegroei en ter neutralisatie van de eventuele slechte smaak van leidingwater, plaatsen we aan de ingang van de tapinstallatie de combinatiewaterfilter.

Voor de teruggroei van bacteriën vanaf het tappunt, heeft WaterShield.nl verschillende water filters in het assortiment.

Ziekteverwekkers in water

Ziekteverwekkers in water

Op deze pagina vindt u een pathogene organismen beschrijving van enkele van de meest voorkomende bacteriën en virussen in het drinkwater voor dagelijks gebruik in elke instelling, gebouw, fabriek of woning.

Cyanobacteria
Cyanobacteria
Legionella_pneumophila
Legionella pneumophila
Shigella
Shigella stool
Salmonella_enterica_typhi
Salmonella enterica
Vibrio_ Cholerae
Vibrio Cholerae
Bacillus_subtilis_Gram
Bacillus subtilis Gram
Enterococcus_faecalis
Enterococcus faecalis
Pseudomonas_aeruginosa
Pseudomonas aeruginosa
Giardia_lamblia
Giardia lamblia
Escherichia _Coli
Enterococcus faecalis
Cryptosporidiosis
Cryptosporidiosis

Legionella
Lefionella

Het belang van veilig water

Het belang van veilig water

Stel je jezelf wel eens vragen over het water dat je drinkt?

De consumptie van water is iets dat we allen, rijk of arm, gemeen hebben in deze wereld. We hebben het allemaal nodig om te overleven. Ons lichaam bestaat immers voor ca. 70% uit water.

Water dringt in elke cel van het menselijk lichaam en regelt essentiële lichaamsfuncties, zoals metabolisme, spijsvertering, bloedcirculatie en veel meer. Water speelt bovendien een belangrijke rol in de hersenen, bij het denkproces en de gemoedstoestand. Water is de drager van alle lichaamsfuncties.

Water is zo belangrijk vanwege zijn eigenschappen als oplos-, transport- en reinigingsmiddel. Het transporteert en verdeelt voedingsstoffen, voert afvalstoffen af, handhaaft osmotische druk in de cellen en regelt onze lichaamstemperatuur. Alle metabolische processen en de afscheiding van giftige stoffen via nieren, darmen, huid en longen zijn alleen mogelijk in samenhang met water.

Op 24 uur tijd vloeit er 2000 liter bloed door onze nieren en wordt er ongeveer 2,5 liter water uitgescheiden. Dit verlies moet worden vervangen door per dag minstens 2 liter water te drinken, zodat alle organen hun specifieke taken kunnen voldoen. Als vuistregel moet een persoon 30 ml water per kg lichaamsgewicht drinken.

Een watertekort vertraagt alle metabolische processen en andere lichaamsfuncties, cellen verdrogen en het verouderingsproces wordt aanzienlijk versneld. Lichaamsvreemde stoffen hopen zich op in gewrichten, weefsel en het vasculair systeem en veroorzaken allerlei aandoeningen.

Even belangrijk is de veiligheid van het water…

Iedere gemeenschap in de wereld streeft naar een veilige en betrouwbare watervoorziening. Maar vaak worden door onvoldoende sanitaire installaties, door de mens veroorzaakte ongelukken of natuurrampen de watervoorzieningen bedreigd en microbiologisch verontreinigd.

Micro-organismen zoals bacteria, cysten en virussen bedreigen onophoudelijk de veiligheid van ons drinkwater en maken het noodzakelijk ons te beschermen tegen deze ziektekiemen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de gebruikelijke concentratie van coliforme bacteriën (bv. e.coli) in oppervlaktewater varieert tussen 105 per 100 ml (ook uitgedrukt als log 5) en 109 per 100 ml voor rioolwater. In aanmerking genomen dat slechts een dosis van 103 nodig is om bij immuun verzwakte mensen een darminfectie te veroorzaken, mag na zuivering van het water niet meer dan 1 per 100 ml achterblijven, ofwel een verwijdering van ten minste 6 log (99,9%).

Cysten (zoals cryptosporidium en giardia) zijn de grootste in het water voorkomende micro-organismen (3 – 6 µm). Ze komen in oppervlaktewater voor in een concentratie van 10 per liter. Ze zijn zeer besmettelijk en mogen na zuivering niet meer in het water voorkomen, wat een 3 log (99,9%) verwijdering betekent.

De concentratie van entero virussen (bv. polio en rota virussen) in oppervlaktewater wordt geschat op 102 -104 per liter. Het is algemeen geaccepteerd dat drinkwater geen virussen (< 1 per 100 liter) mag bevatten. De verwijdering moet minstens gelijk zijn aan 4 log (99,9%).

Bovengenoemde zuiveringsnormen zijn vastgesteld door de ‘Environmental Protection Agency (EPA)’ in de VS in hun ‘Guide standard and protocol for testing microbiological water purifiers’.

Sinds 1976 weten we dat niet alleen ingenomen bacteriën een serieuze bedreiging zijn voor de gezondheid. Bacteriën (legionella) die met waterdamp worden ingeademd, kunnen een ernstige vorm van longontsteking veroorzaken (Legionella Pneumophilia).

Meest voorkomende pathogenen in oppervlaktewater

Virussen Grootte/µm
Hepatitis A-E 0,027
Poliomyelitis 0.028
Entero virus 0.032
Norwalk virus 0.032
Adeno virus 0.072
Rota virus 0.072
Bacterien Grootte/µm
E.coli 0,50
Salmonella 1.00
Vibrio cholera 0.45
Shigella 0.50
Pseudomonas aer. 0.50
Campylobacter 0.50
Protozoa Grootte/µm
Cryptosporidium 5
Gardia Lamblia 7
Entamoeba 10