WaterShield.nl verkoopt legionella free filter producten. Die houden de bacteriën en virussen tegen die ernstige longinfecties kunnen veroorzaken. Legionella free filters bieden 100% veiligheid thuis en op reis. WaterShield producten zijn gebaseerd op een uniek systeem dat gebruikt kan worden voor de douchekop, in-line en tap systeem.

Algemene informatie

Legionella free filter Producten

Legionellabacteriën kunnen in de longen terechtkomen door het inademen van minuscuul kleine waterdruppeltjes, aërosolen, die tijdens het douchen ontstaan. Ongemerkt dringen zo gevaarlijke bacteriën het menselijk lichaam binnen. Daar kunnen ze een ernstige besmetting veroorzaken die zelfs dodelijk kan zijn. Daarom is het noodzakelijk dat deze bacteriën worden tegengehouden. Dat kan op een eenvoudige, maar zeer effectieve manier door de doucheslang te voorzien van een legionellaveilige douchefilter van WaterShield. Het water stroomt dan eerst door het ingebouwde ultrafilter die alle bacteriën elimineert.

Verwisselbaar ultrafilter

Om er zeker van te zijn, dat het filter optimale bescherming biedt, kan het vervangen worden, voordat de poriën van het filter verstopt raken. Door de slangwartel los te draaien, kan het filterelement zonder problemen omgewisseld worden. Afhankelijk van de waterhardheid, waterkwaliteit en dient het filter tijdig vervangen te worden.

Poriegrootte 0,10 µm

Legionellabacteriën zijn staafvormig met een diameter van 0,3 tot 0,9 µm en een lengte van 2 tot 30 µm. Ze kunnen dus niet door de structuur van het ultrafilter heendringen. Dat is namelijk 0,015 µm. Ondanks deze uiterst fijne structuur, zal het water er moeiteloos doorheen stromen. De waterdruk dient daarbij minstens 0,5 bar te zijn en hoogstens 6,0 bar.

Dit betekent dat de Legionellaveilige Handdouche van WaterShield met ultrafilter zonder meer is te gebruiken op alle voorkomende douches. Letterlijk in een handomdraai is elke doucheslang te voorzien van deze Legionella-veilige Handdouche.

Toepassing

Deze Handdouchen zijn uitermate geschikt voor gebruik in zorginstellingen, hotels, bedrijven, sportaccomodaties, zwembaden, campings, jachthavens, woonhuizen en andere plaatsen waar douches door hun aërosolvormende eigenschappen een gevaar kunnen vormen voor de gezondheid van de gasten, de bewoners en het personeel.

Bescherming

De Legionella-veilige Handdouche van WaterShield is ontworpen om eenvoudig en snel een beschermende (tijdelijke) oplossing te bieden op plaatsen waar een concentratie aan Legionellabacteriën is geconstateerd, hoger dan de wettelijk toegestane grens van 100 k.v.e. (kolonie vormende eenheden) of op plaatsen waar men een doelmatige permanente ‘pointof- use’ bescherming wil inzetten om besmetting te voorkomen.

Gebruikscomfort

De Legionella-veilige Handdouche van WaterShield biedt niet alleen bescherming tegen de gevaarlijke Legionellabacterie, maar biedt ook douche-comfort. Het gatenpatroon in de douchekop zorgt voor een perfecte vorm van de waterstraal. Met de (meng)kraan regelt men de temperatuur en de kracht van de waterstraal.

WS2013PRO

Filter WS2013PRO


Hollow fiber

 

Watershield is preventief ontworpen en zorgt er voor dat water bacterievrij en alle micro organismen uit het water zijn gehaald. Dankzij de innovatieve hollevezelmembraan technologie biedt het systeem 6500 veilig en zuiver drinkwater, afhankelijk van waterkwaliteit.

Technische kenmerken *

 • Gesteriliseerd filter materiaal getest volgens normen van ISO 9001:2008, CE gemarkeerde medische hulpmiddelen EN ISO 13485:2003 & ISO 11137 – 1:2006
 • Alle producten zijn 100% getest op membraan integriteit en lekdichtheid
 • Fysieke prestaties met betrekking tot de weerstand tegen temperatuur en chloor, getest tot 6500 – 33000 liter water, naar gelang de waterkwaliteit.
 • 3400 cm ² (Hollow Fiber) filtratieoppervlak
 • CE keurmerk klasse 1
 • Een volledige lijst van tests is beschikbaar op Legionella Test pagina
 • Log 99,99999%

Kenmerken*

WaterShield handdouche

Handdouche

De handdouches zijn leverbaar in wit en chroom en zijn universeel, zodat ze in elke instelling of woning te gebruiken zijn.

Het handvat/filter is 100% veilig te wisselen. Bij soortgelijke handdouches met verwisselbaar filter bestaat de mogelijkheid dat er gecontamineerd water langs het filter loopt. Door montage van de membranen direct in het handvat kan dit niet gebeuren.

Hoe werkt de Handdouche

In de houder van de douchekop is een staafvormig Legionella free filter geplaatst. Het is zodanig vormgegeven, dat het feilloos in de handgreep van de douchekop past. Deze unieke verbinding tussen de handgreep en de hoofddouche zorgt dat het filterhuis waterdicht afsluit op de handgreep van de douchekop. Zodoende wordt het water gedwongen om eerst door het ultrafilter te stromen, alvorens het door de gaatjes in de douchekop naar buiten kan.

MONTAGE FOUTEN ZIJN VERLEDEN TIJD!

WaterShield Tap Systeem

Microfiltratie van WaterShield zorgt voor zuiver drinkwater!

De tapfilterproducten van WaterShield zijn ontworpen voor de productie van bacteriologisch vrij water dat alle micro-organismen uit het water heeft verwijderd. Dankzij de innovatieve technologie, bieden deze tapfilters voor 6000 liter veilig drinkwater, naar gelang de waterkwaliteit.

WaterShield producten worden o.a. in ziekenhuizen gebruikt voor het spoelen van medische hulpmiddelen, chirurgische handen wassen, de bereiding van voedsel en dranken of voor de patiënt hygiëne.

Voordelen

 • Een enkel apparaat verwijdert Bijna alle bacteriën uit het water
 • Absolute 0,1 µm microfiltratie
 • Toereikendheid van bacterievrij water voor 6000 liter veilig en zuiver drinkwater, afhankelijk van de waterkwaliteit.

WaterShield producten zijn gebaseerd op een innovatieve exclusieve techniek van microfiltratie. Het grote filteroppervlak zorgt voor een aanzienlijke verlenging van de levensduur van de producten. Dubbelwandige holle vezels bieden steriele filtratie, met behoud van de normale specifieke eigenschappen van het water.

IMG-20150530-WA0027

In-line (pijplijn filter)

WaterShield pijplijn systeem

Het WaterShield in-line systeem is een Ultra-filteratie eenheid voor water bacteriologische beveiliging en zuivering zoals Legionella, bacteriën en virussen die kunnen worden gelokaliseerd onder de gootsteen of in de hoofd waterleiding.

Functionaliteiten

 • Alle producten zijn 100% getest op membraan integriteit en lekdichtheid
 • Fysieke prestaties met betrekking tot de weerstand tegen temperatuur en chloor, getest tot 6000 liter water, naar gelang de waterkwaliteit.
 • CE keurmerk klasse 1
 • Een volledige lijst van tests is beschikbaar op Legionella Test pagina
 • Log 99,99999%
watershield inline

Toepassingen

WaterShield In-Line is een Legionella vrij-filter, bacteriën en virussen bescherming en zuivering van leidingwater, regenwater, oppervlaktewater en grondwater op gemodificeerde specifieke versies…

Standard Version – Individuele woningen, woningen, hotels, sportcentra, restaurants & etc.
Specifieke Versie – Ziekenhuizen – Klinieken – Health Centers & etc.
Specifieke & Portable versie – NGO’s, Militair, Vuur, Civil & etc

Pipe Line filter systeem is de oplossing voor het veilig en zuiver drinkwater!

Strainer – Voorfilter

Strainer – Voorfilter

WaterShield Strainer’s filtratie-eenheid (die wordt gebruikt om de grote deeltjes in het water schoon te maken), om de levensduur van hollow fiber of keramische te verlengen. De voorfilter bevat 20mμ & 10 micron Polysulfon.

For-Filter 2

Toepassingen

The For-Filter can be use at the shower by locate it before the flexible pipe see the images below or before the In-Line system,

De voorfilter kan worden gebruikt bij de douche door het voor de slang te plaatsen. (zie onderstaande afbeeldingen voor het In-Line systeem)

shower pipeline

Pipe Line with for filter