Legionella douchefilter voorkomt legionella

Legionellapreventie!

18 September 2012 – Weesp, www.legionellafreefilter.nl
NIEUWSTE MEMBRAAN NU BESCHIKBAAR

WaterShield.nl introduceert de nieuwste Ultra membraan legionellapreventie techniek die voorkomt dat U een legionella besmetting of wel veteranen ziekte oploopt tijdens het douchen. Deze nieuwe techniek is nog zuiverder en heeft een filterend vermogen dat 2x zo groot is. De nieuwe filtertechniek heeft een filterend vermogen 5000 liter per filter. Dit is goed voor meer dan 700 douchebeurten van 7 minuten. Tevens is het filter nog zuiverder en constanter. Dus Veilig douchen tot de laatste druppel.

Membraanfilters

Het membraanfilter van WaterShield bestaat uit een bundel hollevezelmembranen in een buis. De ruimte tussen de membranen en de buis wordt hermetisch afgesloten met epoxyhars. Doordat de membranen met een klein filtratie oppervlak veel water kunnen reinigen, kan het filter erg compact geproduceerd worden. Dat maakt hem bij uitstek geschikt om aan het einde van de leiding toe te passen in handdouches en muurdouches.

Wat halen de filters uit het water

De Membraan Legionella filters halen bacteriën en virussen uit het water die groter of gelijk zijn aan 0,00010 mm. Dit houdt in dat wanneer het water het filter heeft gepasseerd het 99,9 % veilig is als drink en douche water. Deze zelfde techniek wordt gebruikt voor nierdialyse.

Hoe werkt het filter

Het filter bestaat uit honderden rietjes waar het vuile water van buiten naar de binnenzijde van het rietje stroomt. Met het blote oog zijn deze ultra kleine gaatjes niet te zien, maar ze zitten er wel. Deze gaatjes hebben een diameter van 0,00010 mm waardoor alle schadelijke bacteriën en virussen worden tegen gehouden. Het filter is een absoluut filter. Dit houdt in dat het blijft functioneren tot het verstopt gaat raken en de waterstroom af gaat nemen. Dit principe geeft een permanente garantie op veilig drinkwater.

Zorginstellingen

Legionella kan overal voor komen, maar maakt de meeste slachtoffers tijdens het douchen. Mensen met een lage weerstand, ouderen en baby´s lopen de meeste risico’s . Een besmetting komt dan ook regelmatig voor in ziekenhuizen, bejaardenhuizen en andere zorginstellingen. Met de nieuwe anti- legionella handdouche van WaterShield kan op zeer eenvoudige en permanente wijze een besmetting worden voorkomen. Door toepassing van deze techniek kunnen jaarlijks honderden mensenlevens worden gered.